Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Amerikaanse autoriteiten waarschuwen voor Salmonella in gesneden meloen en tahin

De Amerikaanse Centers for Disease Control  kwamen tijdens het weekend van Memorial Day met een waarschuwing. Voorgesneden meloen en een populair soort tahin, die wordt verwerkt in salades en hummus, zouden verantwoordelijk zijn voor een uitbraak van Salmonella in het land. De autoriteiten raden consumenten dan ook aan voorzichtig te zijn bij het bereiden van salades en spreads.

De aan meloen gerelateerde uitbraak heeft betrekking op water-, honing- en cantaloupe meloen en gemengd fruit van Caito Foods. Het besmette fruit werd verkocht in transparante verpakkingen.

De afgelopen maanden werden 137 mensen ziek. De laatste weken zijn er geen nieuwe ziektegevallen gemeld wat erop zou kunnen duiden dat de uitbraak voorbij is. 

Volgens een rapport van het ministerie van Landbouw blijkt dat het probleem bij Caito Foods sinds 2016 bekend is. Inspecteurs vonden bewijs dat personeelsleden van de fabriek in Indianapolis afval weggooiden in een afvalbak en vervolgens zonder hun handen te wassen doorgingen met het snijden van fruit. Er werd ook Listeria aangetroffen op flespompoen maar deze werd naar verluidt niet teruggeroepen omdat het product bedoeld was om gekookt te worden. 

Tahin is een pasta van sesamzaad die te gebruiken is in salades en een hoofdbestanddeel vormt van hummus. Een jaar of tien geleden zou besmette tahin nog niet zoveel problemen op de Amerikaanse markt veroorzaakt hebben, De afgelopen jaren hebben voedingsmiddelen uit het Midden-Oosten echter hun opmars gemaakt in Amerikaanse supermarkten, keukens en restaurants. Hummus is inmiddels een vast item op feestjes en etentjes. 

Volgens brinkwire.com, heeft de terugroepactie betrekking op Brodt Zenatti in Florida dat tahin maakt voor de topmerken SoCo en Karawan. Beide hebben de laatste jaren een aanzienlijk aandeel in de Amerikaanse markt veroverd. 

Het CDC roept restaurants en consumenten op de tahin van Karawan Tahini, El-Karawan Tahini of SoCo Tahini of producten die hiermee bereid zijn niet te gebruiken of verkopen. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven