Oekraine importeert voor het eerst Oezbeekse aardappelen

De groothandel levert vroege Oezbekistaanse aardappelen aan de Oekraïense markt. Dit product wordt in bulkpartijen voor € 0,50-0,57 / kg aangeboden en is van goede kwaliteit. 

Maar handelaren leggen uit dat de aardappelen moeilijk afgezet worden sinds het aanbod van vroege Oekraïense aardappelen tegen concurrerende prijzen. Daarnaast is de kwaliteit van de binnenlandse aardappelen beter doordat ze direct na de oogst aangeboden worden. 

Ook hebben producten van de oogst van vorig jaar een negatieve impact op de afzet van vroege aardappelen. Vanaf vorige week liggen de prijzen hiervoor op € 0,26 - 0,33 / kg en zijn er zelfs aanbiedingen te vinden van € 0,16 - 0,24 / kg. Tegelijkertijd neemt de kwaliteit van de aangeboden aardappelen permanent af, waardoor telers hun prijzen moeten laten zakken. 

Het lijkt erop dat de aardappeltelers ervan uitgaan dat de vroege producten snel goedkoper worden en daarom vinden ze het niet netjes om de restanten van de oogst van 2018 te bewaren en willen ze die tegen elke prijs afzetten. Daarnaast was het vorige seizoen winstgevend voor aardappeltelers omdat de prijzen hoog lagen. 

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven