David Dohin, Metro Cash & Carry:

“Het Franse frambozenseizoen verloopt moeizaam”

Het Franse frambozenseizoen heeft het moeilijk, zegt David Dohin, manager groenten & fruit bij Metro Cash & Carry. “Er wordt veel geïmporteerd vanuit Peru, Mexico, Spanje en Marokko, in zeer grote volumes. Met andere woorden: zij hebben de volumes en wij hebben de kwaliteit. Het is aan ons als Franse beroeps, om de Franse expertise te promoten met rassen van uitzonderlijke organoleptische kwaliteit.”

Om deze kwaliteitsrassen aan te kunnen bieden, werkt Metro al sinds 2002 samen met teler Pessoz Benoît. "Benoît is in 2001 begonnen en kweekte toen alleen maar kwaliteitsrassen. Hij begon met het in kassen kweken van rassen als Mecker, Tulameen en Polka. Op dit moment werken we aan het ras Imara. Voor dit ras hebben we gekozen vanwege de smaakkwaliteit, de conserveerkwaliteit en de grootte.”


De Imara-framboos, die in het voorjaar wordt geplant, is beschikbaar van half april tot november. “Bij dit ras is veel snoei- en bindwerkonderhoud nodig. De opbrengsten liggen tussen de 20 tot 25 ton per jaar.”

De frambozen worden overdag geoogst en de volgende ochtend geleverd. Ze worden geplukt als ze rijp zijn, zodat ze hun organoleptische smaak behouden.

Voor meer informatie:  
Metro Cash & Carry 
David Dohin
dohin.david@orange.fr  
www.metro.fr 

 

 

 

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven