"Door koude weer wordt er minder zomerfruit gegeten"

In de afgelopen weken hebben zich in Italië abnormale weersomstandigheden voorgedaan die, naast het veroorzaken van aanzienlijke schade aan gewassen, de normale consumptie van zomerfruit hebben verminderd.

"We zijn ongeveer tien dagen geleden begonnen met het op de markt brengen van de eerste vroege abrikozen, maar een aantal factoren hebben gezorgd voor negatieve situaties betreffende de afzet van zomerfruit." Dat zegt Antonio Ferrara, lid van FE.VI Frutta, een groenten- en fruitgroothandel in het Italiaanse Policoro.

"In vergelijking met de andere jaren, waarin de kwaliteit slechter was en de afzet niet goed verliep, hadden we een positiever jaar verwacht. En in plaats daarvan zijn er al in de eerste dagen verontrustende resultaten die hun stempel drukken op het hele seizoen. In de noordelijke regio's is de temperatuur nog laag, wat een negatief effect heeft op de consumptie van abrikozen, perziken en nectarines. Op de groenten- en fruitmarkten was men al gestart met de afbouw van de afzet van gewassen als appelen en peren en nu wordt er opnieuw om dit fruit gevraagd."

"Dit heeft een onvermijdelijke impact op de verkoopprijzen. De abrikozenprijzen zijn binnen enkele dagen gedaald van €3,00 tot slechts €1,00 per kilo. We zetten ongeveer 10 ton Mogador abrikozen per dag af."  

"Wat de nectarines betreft, lijkt het iets beter te gaan met afzetprijzen tussen €1,80 en €1,50 per kilo, vergeleken met €2,00 - €2,20 vorig jaar. Een paar dagen geleden zijn we begonnen met de afzet van de Sagittaria perziken, maar deze hebben niet de juiste maat als we het vergelijken met voorgaande jaren."

"Bovendien moet rekening worden gehouden met hagelbuien die meer dan 2/3 van het steenfruit hebben aangetast. In dit opzicht heeft de verwerkende industrie interesse getoond met prijzen van enkele centen per kilo."

Voor meer informatie:
FE.VI.FRUTTA S.R.L.
Via Bellini,10 
75025 POLICORO (MT)
Tel.: (+39) 0835/981256
Web:  www.fevifrutta.it  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven