Michel Schrijnemaekers, Veiling Zuid-Limburg:

"Ik durf te stellen dat de Junami momenteel kwalitatief de beste appel is die er beschikbaar is"

Tholen - Van een Hallelujah-stemming is in het hardfruit nog allerminst sprak, maar de markt ziet er volgens directeur Michel Schrijnemaekers van Veiling Zuid-Limburg wel iets vriendelijker uit. "Links en rechts raken er toch wat voorraden op en dat resulteert in iets meer vraag."

"Maar over de hele linie is het natuurlijk een heel moeilijk seizoen geweest. Met de vroege rassen peren en Elstar waren de nodige kwaliteitsproblemen. Wel waren de later geoogste rassen als Junami, Jonagold en Golden kwalitatief goed. Ik durf zelfs te stellen dat de Junami momenteel de beste appel is die er beschikbaar is. Onze retailklanten schakelen nu de Elstar opraakt over op Junami en die verkopen verlopen goed. De consument heeft vertrouwen in deze appel. De Junami-appels zijn hard, sappig en vol met suiker en hebben geen kwaliteitsproblemen gekend."

Veiling Zuid-Limburg verwacht met de Junami's, maar ook met de Jonagold- en Golden-appels het seizoen rond te maken tot de nieuwe oogst arriveert. "Met de peren zijn we wel met de laatste loodjes beland. We kijken uit naar het nieuwe seizoen. Afgelopen warme zomer heeft dit jaar enorm veel parten gespeeld. Nu moeten we het seizoen snel vergeten en ons opmaken voor het nieuwe seizoen. Dat ziet er vooralsnog veelbelovend uit, maar het is nog geen juni, dus het is nog vroeg", besluit de veilingdirecteur.

Voor meer informatie
Coöperatieve Fruitveiling Zuid-Limburg
Aan de Fremme 33
6269 BK Margraten
Tel: 043-458588
Fax: 043-4588599
info@veilingzl.nl  
www.veilingzl.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven