De veilingklok op Tholen gaat weer draaien

Eerste veildag Thoolse primeur aardappelen op 28 mei

Het nieuwe aardappelseizoen gaat weer beginnen. Op dinsdag 28 mei a.s. start het veilen van de Thoolse primeuraardappelen: de Alvantho.

Al op 18 februari werden de eerste aardappelen gepoot. In de 3e en 4e week van februari werden er zelfs veel aardappelen gepoot op Tholen. Het leek echter dat het koude schrale weer van de laatste weken de groei wat remde. Maar bij de telers die tijdig begonnen zijn met beregenen, blijkt er nu toch een leverbaar product onder te zitten. Mede gelet op de spanning op de aardappelmarkt lijkt het zinvol om zo vroeg mogelijk de klokverkoop te starten. We verwachten de aanvoer van Doré, Première en Frieslander. Tijdens de eerste veiling zal de opbrengst van het eerste kistje wederom worden geschonken aan een goed doel.

De kwaliteit lijkt goed en de smaak is als vanouds. De aardappelen worden aangeboden in de bekende zwarte plastic kist met een vulgewicht van 20 kg. Verder kunnen er ook aardappelen in consumenten verpakking, kartonnen doosjes met 3 kilo inhoud, op bestelling geleverd worden. De verse aardappelen zijn nog niet huidvast.

De Alvantho aardappelen zijn gecertificeerd als “Erkend Streekproduct”. Product met als herkomst Tholen en maatschappelijk verantwoord geteeld en verwerkt, mag het keurmerk “Zeker Zeeuws Streekproduct” voeren.

Van het totale aanbod gaat ca. 50-55% via de veilingklok. Het overige deel zal zijn weg vinden via bemiddeling. De bemiddelaar onderhoudt nauw gezette contacten met de kleinverpakkers zodat het Thoolse product ook in de schappen van de supermarkten te vinden is. We praten dan over een huidvast product wat wasserij geschikt is. Dat zal dus in de loop van juni zijn.

Voor meer informatie: 
Alvantho
Postbus 7
4697 ZG Sint-Annaland
+31(0)166-652450
veiling.sa@alvantho.nl 
www.alvantho.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven