Marco Bergman, Havest House: Nauwelijks vraag van overzee

"Pieken en dalen op onstabiele paprikamarkt"

Tholen - De paprikamarkt laat zich volgens Marco Bergman van Harvest House het beste omschrijven als één van pieken en dalen, zowel in aanvoer als prijs. "De pieken zijn in beide gevallen relatief hoog geweest, terwijl de dalen ook lang hebben aangehouden in zowel aanvoer als prijs. De onstabiele aanvoer zorgt er voor dat er commercieel gezien slecht grip en stabiliteit in de markt is en komt."

"De verwachting is dat deze golfbeweging in aanvoer en prijs ook de komende weken nog wel even aanhoudt. Bijzonder aan de situatie in de paprikamarkt tot op heden is dat, waar anders nog weleens overzeese gebieden aan de markt zijn, er nu tot op heden niet of nauwelijks iets naar Noord Amerika vertrekt. Wellicht komt dat nog, maar vooralsnog is dat beperkt gebleven", aldus de verkoper.

"Wat wel blijft, is de totale Europese retailmarkt die voor een heel groot percentage verantwoordelijk blijft voor de afzet van de Nederlandse paprika. Daarnaast lijkt het er tot op heden op dat er minder invloed  van Spaanse paprika’s is te bemerken in de paprikamarkt", besluit Marco.

Voor meer informatie:
Marco Bergman
Harvest House
Tel:+31 (0) 1 74 519 291
m.bergman@harvesthouse.nl 
www.harvesthouse.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven