Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Pret a Manger koopt Eat in vegan deal

Pret a Manger, een keten met 400 winkels in het VK, koopt voedingsketen Eat. Volgens de directeur is dit een poging om z'n Veggie Pret keten bliksemsnel te veranderen. Vier zaken zijn al onder het merk Veggie Pret ondergebracht en het doel is om 90 Eat winkels aan het nieuwe merk toe te voegen. 

Clive Schlee verklaarde dat het doel is om aan de vraag van vegetariërs en vegans te voldoen. Beide bedrijven zijn private equity eigendom en er werd geen prijs bekend gemaakt. 

De eerste Veggie Pret werd in 2016 geopend als een maandenlange pop-up in Soho. Daarna bleef de zaak permanent. Schlee verklaarde dat Veggie Pret als 'experiment geopend werd, waarvan dat het idee was dat het niet langer dan een maand zou duren'. 

Vorig jaar werd de eerste zaak buiten Londen in Manchester geopend. De uitbreiding komt in een tijd waarin plantaardige voeding aan populariteit wint. 

Pret verklaarde de Competition and Markets Authority van de deal op de hoogte te zullen stellen. Pret a Manger werd vorig jaar door Bridgepoint verkocht aan het Luxemburgse JAB Holdings. Als gevolg daarvan kregen alle 12.000 werknemers een bonus van € 1.100. 

Bbc.com legt uit hoe het verliesleidende Eat eigendom van Horizon Capital was en het is nog niet duidelijk wat de gevolgen voor het personeel zullen zijn. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven