Hugo Mestre, Mesfruits:

"HEV-certificering niveau 3 is essentieel voor onze Franse klanten"

Hugo Mestre is de vierde generatie die het familiebedrijf Mesfruits runt. Het in Zuid-Frankrijk gevestigde bedrijf is gespecialiseerd in de teelt van appelen en peren. Na zijn studie in Toulouse en Nederland liep Hugo stage in meerdere landen (Italië, Nieuw-Zeeland en Argentinië). Sinds april is hij werkzaam in het familiebedrijf. Zijn eerste missie bij Mesfruits was het verkrijgen van een HEV-certificering niveau 3. 

De familie Mestre beschikt over 400 hectare aan fruitboomgaarden en bewaart, verpakt en verhandelt het fruit van haar 90 partner-telers. Mesfruits heeft haar eigen boomgaarden HEV gecertificeerd. "We werken momenteel aan de certificering van onze partner-telers, die certificering soms als een beperking ervaren. De markt wordt echter ieder jaar veeleisender en daarom is het nodig hen te motiveren en begeleiden in dit proces."

 Hugo Mestre

HEV, het verbindende certificaat
Volgens Hugo biedt het HEV-certificaat zowel klanten als consumenten meer zekerheid. "Het is een maatschappelijke certificering die past bij onze duurzame teeltwijze. Het certificaat werd ingevoerd door het ministerie van Landbouw en heeft betrekking op alle teelten. Dankzij dit brede spectrum beantwoordt het aan de verwachtingen van de consument."

Ontwikkeling van de bioteelt
“Onze 20 hectare Story appelen vormen samen met de boomgaarden van onze telers inmiddels een areaal van 150 hectare dat of al biologisch gecertificeerd is of omgeschakeld wordt. We richten ons voornamelijk op rassen die resistent zijn tegen schurft. Story-appelen zijn goed aangepast aan het Mediterrane klimaat en werden drie jaar geleden aangeplant. De volgende oogst zullen zij hun volledige productiepotentieel hebben bereikt." Hugo voegt eraan toe dat het grootste probleem bij de biologische teelt het vinden van grond is om de bomen op aan te planten. 

De geschiedenis van Mesfruits door Hugo Mestre
“Mesfruits werd opgericht door mijn overgrootvader die zich in 1924 in het gehucht Vignères, nabij Cavaillon, vestigde. Hij startte hier met de teelt van meloenen die hij in Parijs verkocht. Na de meloenenteelt begon hij met het telen van druiven maar in de winter van 1956 kostte vorstschade hem zijn volledige oogst. Dit is het moment dat mijn grootvader bij het bedrijf kwam werken. Als boomkweker verkocht hij fruitbomen aan telers in de regio. Vervolgens legde hij ook zijn eigen appel- en perenboomgaarden aan. Mijn vader Jacques en oom François kwamen later ook bij het bedrijf. Zij breidden de boomgaarden verder uit, evenals het pakstation en de handel." 

Ook nu nog is Mesfruits gespecialiseerd in appelen en peren. Het pakstation is vanaf het begin gevestigd in Cavaillon. "Dankzij twee pre-sorteerunits, koelcellen voor langdurige bewaring en 15 verpakkingslijnen zijn wij in staat om onze producten jaarrond te leveren."

Naast de Franse markt zet Mesfruit ook een groot deel van haar producten af in Duitsland, Spanje en Groot-Brittannië. 

 

Voor meer informatie:   
Hugo Mestre
Mesfruits 
(+33) 04.88.85.94.03 
h.mestre@mesfruits.eu.com  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven