Swipko Import/Export

"Pakistaanse mango's voor de Zwitserse en Zuid-Duitse groothandel"

In deze tijd van het jaar worden er extra veel mango's uit India afgenomen. Hoewel het exportaandeel voor de Europese markt tot nu toe gering was, wordt het exotische fruit echter ook in buurland Pakistan in marktrelevante hoeveelheden geteeld. Het Zwitserse importbedrijf Swipko, gevestigd in Sankt Gallen, heeft het nu tot haar opgave gemaakt om de mango's uit dit Zuidoost-Aziatische land in de Zwitserse groothandel aan te bieden. De eerste ladingen zullen in de komende dagen in Zwitserland aankomen, meldt directeur Abdul Waheed Khan trots.


De ingevlogen mango's uit Pakistan worden per direct in winkels in alle grote steden in Duitstalig Zwitserland aangeboden (onder andere St. Gallen, Zürich, Luzern, Basel en Winterthur). 

De in Pakistan geboren Abdul heeft vaak geprobeerd smaakvolle mango's zoals de variëteiten uit zijn thuisland te vinden, echter zonder succes. "De meeste mango's die ik zelf geprobeerd heb, smaken niet. Zo ontstond dan uiteindelijk het idee om de mango's zelf te importeren en hier aan te bieden. De voorbereiding c.q. het opbouwen van een leveranciersstam heeft circa 4-5 maanden geduurd en nu ben ik precies op tijd voor het begin van het seizoen klaar om de mango's daadwerkelijk te importeren“, zegt de vakhandelaar.

Afzet en doelgroep
Onder de merknaam Mangology worden er meerdere rassen (onder andere Sindhri en Dasehri) aan de Zwitserse groothandels- en retailklanten aangeboden. De mango's krijgen voor de verkoop een heetwaterbehandeling die de smaak en vruchtkwaliteit ten goede moet komen. "We bieden uitsluitend ingevlogen mango's aan en hebben de teelt evenals de afzet in eigen hand. De mango's worden per direct aangeboden, vermoedelijk tot en met september. Ze worden voornamelijk afgezet in hoeveelheden van 1 kg en 7 kg. De prijzen worden aan de hand van de afnamehoeveelheid en marktontwikkeling aangepast.“

Naast de grote investeringen in marketing – de gloednieuwe bedrijfswebsite en Facebook-pagina zijn inmiddels de lucht in gegaan – is de vakhandelaar ook van plan om zijn producten aan de andere kant van de Duits-Zwitserse grens aan te bieden. "Onze doelgroep bestaat niet alleen uit Zwitserse groothandelsklanten, maar ook uit geïnteresseerden in Baden-Württemberg en Bayern die een exotisch productpalet aan willen bieden. Daarom hebben we ook een betrouwbare vervoerspartner uitgezocht, zodat we de producten flexibel kunnen leveren.“

Goede randvoorwaarden
Onafhankelijk van de afzetmarkt rekent Abdul reeds op goede randvoorwaarden voor zijn producten. "Het seizoen in Noord-Amerika gaat ten einde en ook vanuit andere herkomstlanden wordt het aanbod nu deels schaarser. Dat is voor ons wel een voordeel“, zegt Abdul afsluitend.

Voor meer informatie:
SWIPKO Import/Export
Leuenbergerstrasse 10
9000 Sankt Gallen, Schweiz
T: +41 78 938 99 44
M: +41 71 232 2742
mangology@mail.ch
www.mangology.ch  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven