Oogst Victoria en Black Magic druiven gestart op Sicilië

In Italië worden inmiddels de eerste druiven van de rassen Victoria en Black Magic geoogst bij Giovanni Bellassai in Sicilië. De oogst is dit jaar 8 dagen later dan voorgaande seizoenen.

"De druiven nemen de tijd. Normaal gesproken is er sprake van zon en mooi weer in deze periode van het jaar, maar de regen en de kou hebben dit seizoen roet in het eten gegooid", zegt Lorenzo Bellassai (foto hierboven). Samen met zijn vader Giovanni runt hij het bedrijf.

"De druiven in de kas hebben ook vertraging opgelopen, dit hadden we al voorspeld tijdens de bloei, maar de kwaliteit is goed. We liggen op dezelfde lijn als andere telers en de prijzen lijken goed te zijn. Ze blijven op een middelhoog niveau ondanks dat de markt onder druk staat", zegt Lorenzo.

"Veel mensen gaan nog steeds af op de prijs in plaats van op de kwaliteit. Wij hebben ervoor gekozen om te wachten op smaakvolle Siciliaanse druiven van goede kwaliteit. Vanaf week 23 starten we met interessante activiteiten in samenwerking met de grootschalige detailhandel en buitenlandse klanten. Ongeveer 80% van onze druiven zijn bestemd voor export.

"We verwachten dat de belangstelling in Italië de komende weken zal toenemen, zeker omdat seizoensgebondenheid in ons land een grote rol speelt. In het buitenland behalen we de beste resultaten als overzeese druiven niet langer beschikbaar zijn", zegt Lorenzo.

De kernactiviteit van Bellassai zijn druiven met pit. "We starten met de vroege rassen Victoria en Black Magic. Eind juni komen we met de Red Glove en Palieri. De verwachtingen zijn goed en we voorzien geen problemen, maar het weer kan zomaar omslaan", concludeert Lorenzo.

Emanuele La Terra geeft ook zijn visie op de Italiaanse druivenmarkt
"Dit jaar zijn we minimaal 15 dagen eerder met de oogst vergeleken met vorig jaar, waarmee het druivenseizoen op 10 mei 2019 werd ingewijd. We deden dit met de allereerste Victoria-druif die op de Europese markt verkrijgbaar is", aldus zijn collega Emanuele La Terra, Siciliaanse druiventeler en beheerder van de S.i.a-groep.

De groep houdt zich al drie generaties bezig met de teelt van druiven in het Mazzarrone Protected Geographical Indication (IGP) -gebied op Sicilië: "Voor ons betekent het voldoen aan de eisen van de klant dat eerst aan hun behoeften wordt voldaan. Wij concentreren ons op innovatie als een winnende strategie voor om marktwaardering te behouden."


Emanuele La Terra

"We zijn altijd op zoek naar nieuwe teelttechnieken en we selecteren continu de beste teelten. We hebben ons aanbod verrijkt en bieden de markten een breed scala aan druiven, variërend van de meer traditionele rassen zoals Victoria (80 hectare), Black Magic (20 ha), Italia (65 ha) en ook hebben we de meest innovatieve en opkomende druivenrassen zonder pit (10 hectare)."


De druiven worden afgezet onder het merk Cristina

De groep heeft een opbrengst van in totaal 1000 ton druiven en brengt het zelf op de markt. De belangrijkste markten zijn Italiaans en Europees (Duitsland, Frankrijk, België en andere) en de afzet gaat via de groothandelsmarkten in Noord-Italië en de nationale en buitenlandse winkelketens. De S.i.a Group beschikt over een GlobalGAP-certificering.


Victoria druiven, onder het merk Cristina

 

Voor meer informatie:
S.i.a. Group  
Via Blanco, sn.
95040 Mazzarrone (CT) - Italië
Tel.: 3358071966
Email: siagroupsrl.am@gmail.com  
Web: https://sia-group-srl.business.site/ 

Voor meer informatie:
Lorenzo Bellassai
Cell.: +39 339 8638049 
Giovanni Bellassai Srl
Viale del Lavoro
95040 Mazzarrone (CT) 
Email: lorenzobellassai@gmail.com
Web: www.giovannibellassai.it 

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven