Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: een aantal regio's kampt met lichte vertraging druivenseizoen

Druiventelers in Italië maken zich op voor het volgende seizoen. Hoewel grote delen van Italië werd geteisterd door regen en hagel, hebben de planten, op een enkele na, hun vegetatieve proces voortgezet.  

De voorzitter van ARPTRA (de regionale vereniging van landbouwkundig onderzoekers en technici in Apulië), Vittorio Filì: "Het weer van de afgelopen maanden heeft bij de meeste rassen een vertraging van ongeveer 10 dagen veroorzaakt. Het Italiaanse lenteweer werd aanvankelijk gekenmerkt door droogte in de noordelijke regio's, terwijl er in het zuiden sprake was van overvloedige regenval. Als dit elk jaar zou gebeuren, dan zou dit soort neerslag ons in staat stellen om de reservoirs gedurende het hele zomerseizoen gevuld te hebben."

"De nachttemperaturen van deze lente zijn nog steeds lager dan het seizoensgemiddelde: als er eind mei sprake is van een temperatuur van 9-11 °C, betekent dit dat de optimale groei van de plant wordt vertraagd. De lage temperaturen zijn niet schadelijk zijn voor het gewas maar ze vertragen de vegetatieve toestand van de planten. De regio's die hiermee geconfronteerd worden zijn Apulië, Basilicata en Calabrië."

"Deze vertraging zorgt voor een scalaire bloei (niet echt gewenst voor dit gewas, als we kijken naar de kosten voor het dunner worden van de trossen). Mochten de temperaturen oplopen, dan zou de vertraging niet worden hersteld ondanks de aanwezigheid van thermoplastische films op de planten. Daarom zullen de vroege druiven van de seizoen van 2019 de laatste 10 dagen van juli op de markt worden gebracht. Een kleine vertraging die onvermijdelijk economische schade aan de sector zal veroorzaken. Ondanks dit alles hebben de telers er vertrouwen in, omdat deze verwachte vertraging geen enkele vorm van kwalitatieve schade zal veroorzaken."

Voor meer informatie:
A.R.P.T.R.A.
c/o Europe Direct Puglia
Via G. Suppa, 9
70121 – Bari – Italië
Email: arptra.puglia@libero.it 
Web: http://www.arptra.it/

 

Publicatiedatum: