Italië

Meer transport per trein, minder over de weg

"Ik ben van mening dat er meer intermodaliteit nodig is. Er zijn meer treinen, boten en vliegtuigen voor het transport van groenten en fruit nodig, dit kan niet alleen plaatsvinden over de weg", zegt Massimo Savini van Rete Logistica Agroindustriale.

"Italië heeft territoriale limieten vanwege de bergachtige gebieden en we beschikken niet over de geschikte infrastructuur om het vervoer over de weg te reduceren. In plaats daarvan moeten we de spoorwegen upgraden, in ieder geval voor bepaalde routes en producten. Ik denk bijvoorbeeld aan citrus uit Zuid-Italië. Waarom organiseren we bijvoorbeeld geen knooppunt in het noorden van Italië, zoals Verona, om van daaruit het citrus te verdelen over de rest van Europa. Maar hiervoor is een goede infrastructuur essentieel."

Volgens Savini moeten bedrijven zoals de RLA een nieuw logistieke formule ontwikkelen om deze afstanden te overbruggen.

Bron: http://www.intermodale24-rail.net/  

"Ik geloof in intermodaliteit omdat ik vind dat markten in het oosten per spoor of schip moeten worden bereikt, of zelfs per vliegtuig. Dat is beter dan over de weg. Helaas ontbreekt de infrastructuur of, zoals in het geval van Italië, de organisatie. Wegtransport is essentieel voor het bereiken van de uiteindelijke, en eerste ontvanger, maar het moet worden geïntegreerd. Ik herinner me dat in München tot een aantal decennia geleden groenten en fruit per trein aankwamen, ook uit Italië. In het licht van milieukwesties zouden mogelijkheden herontdekt moeten worden", zegt Savini.

Voor meer informatie:
Rete logistica agroindustriale
Massimo Savini
Via Dell'Arrigoni 308, Cesena 
Tel: (+39) 0547/657840
Email: info@rlaitalia.it 
Site: www.rlaitalia.it
 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven