Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Omzet Spar Nederland in 2018 met 15,8% gestegen

De omzet van supermarktketen Supermarktketen Spar International is in 2018 met 5,4% gestegen tot 35,8 miljard euro. Die toename valt samen met de opening van 335 nieuwe winkels, waarmee SPAR vorig jaar afsloot met 13.112 vestigingen verspreid over Europa, AziĆ« en Afrika. In Nederland steeg de omzet met 15,8%. 

Op de 16 West-Europese markten waar Spar aanwezig is, steeg de omzet in de totaal 9.680 winkels met 4,1% tot 22,1 miljard euro. In Oostenrijk was Spar met een omzetgroei van 4% tot 6,88 miljard euro de snelstgroeiende supermarktketen van het land. In Belgiƫ steeg de omzet met 5,1%, in Frankrijk met 5,5% en in Spanje met 6,1%. In de 10 landen in de regio Centraal- en Oost-Europa was de omzetgroei 15,8% en bedroeg de gecombineerde omzet van 5,8 miljard euro. In Hongarije steeg de omzet met 9,8% naar 1,9 miljard euro.

Spar Nederland realiseerde een omzetgroei van 15,8%. De keten opende onder andere 100 nieuwe winkels bij tankstations. Die filialen zijn vaak lucratief, omdat winkeliers daar doorgaans hogere prijzen kunnen rekenen. De Nederlandse tak is voor 45% in handen van Sligro Food Group. Onafhankelijke winkeliers hebben een belang van 10% in Spar Nederland.

Bron: Spar International

Publicatiedatum: