Ellen van Kester, Horticola Guadalfeo:

"Steeds meer belangstelling voor Marazul-tomaat in Duitsland, Engeland en Oostenrijk"

Tholen - "De verkoop van Spaanse tomaten is dit jaar in verhouding met de productie redelijk verlopen. Echt grote overschotten zijn er niet geweest, wel regelmatig tekorten. Helaas is dit nu anders. Er zijn veel tomaten, op dit moment onder andere veel babypruim- en de kleurtjes in cherry. En de verkoop is heel matig", vertelt Ellen van Kester van Horticola Guadalfeo, dat de teelt van specialty-tomaten combineert met Chinese kool.


Ellen van Kester

"Over het algemeen is de tendens in dat er steeds meer op smaak gelet wordt. Dat is ook de reden dat wij constant met proeven bezig zijn om die klanten die op zoek zijn naar meer smaak te kunnen beleveren. Voor volgend seizoen hebben we een nieuwe variëteit babypruimtomaat die op dit moment goed ontvangen wordt bij de klanten met wie we proeven gedaan hebben", zegt Ellen.

Ook hebben we op dit moment wat meer blauwe Marazul-tomaten beschikbaar. We zien hierbij dat er iedere keer meer belangstelling is vanuit Duitsland, Engeland en Oostenrijk. Ook in Spanje is de markt voor Marazul een snelgroeiende markt", vertelt Ellen. De Marazul is een nieuwe variëteit die door natuurlijke kruising is veredeld. De blauwe kleur van de tomaat komt door de hoge concentratie anthocyanen, die  belangrijke voedingsstoffen bevatten voor de gezondheid.

Tegelijkertijd wordt de teelt van Chinese kool voor Horticola Guadalfeo steeds minder. "Dit komt vooral door de matige resultaten van de afgelopen jaren. Het is een lastig product om te telen, daarbij is de Chinese kool gevoelig voor schot en bacteriën. Over het algemeen is de markt voor Chinese kool dit jaar goed geweest, vooral omdat er weinig beschikbaar was. Ons seizoen is reeds afgelopen", besluit Ellen.

Voor meer informatie:
Ellen van Kester
Horticola Guadalfeo
Ctra. Celulosa Km.199
18600 Motril
Tel: 958 60 23 04
Fax: 958 82 49 26
ellen@hguadalfeo.com 
www.hguadalfeo.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven