Afzet knoflook stijgt na een vampier waarschuwing


Na een waarschuwing voor de volksgezondheid van de gemeenteraad dat er een vampier was uitgebroken ontstond er een ware run op knoflook in het Westen van Servië. De reden voor deze vraag naar knoflook was de instorting van een oude molen door achterstallig onderhoud, waar vampier Sava Savanovic waarschijnlijk gewoond heeft.

De beruchte vampier heeft in de oude watermolen gewoond, waar hij volgens zeggen het bloed dronk van alle mensen die graan kwamen kopen.

De burgemeester van het dorp Zarozje, Miodrag Vuyetic, plaats de veiligheid van de bewoners op de eerste plaats en de bespotting van derden, die niet in deze legende geloven, laten hem koud.


“Onze mensen zijn verontrust. Iedereen is bekend met deze legende van de vampier en de gedachte dat hij nu dakloos is en op zoek is naar een ander onderkomen of andere slachtoffers maakt, jaagt de mensen schrik aan. Wij zijn heel erg bang,” aldus de burgemeester.

Als verdere voorzorgsmaatregel wordt bewoners gevraagd om in iedere kamer van hun huis een heilig kruis te plaatsen.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.