Nog altijd onzekerheid over 100 banen bij Greenyard Fresh, VK

De overlegperiode over het voortbestaan van meer dan 100 banen bij de Greenyard Fresh-vestiging in Spalding duurt voort ondanks dat de eerste deadline verstreken is, zo laat het bedrijf weten.

In april kregen de werknemers van Greenyard Fresh te horen dat hun banen op de tocht stonden omdat het bedrijf plannen had de vestiging in Spalding te sluiten en de activiteiten te verplaatsen naar de hoofdlocatie in Kent. 

In Spalding zijn 100 mensen werkzaam en daarom werd er een overlegperiode van 45 dagen ingesteld. De deadline hiervan is inmiddels verstreken maar het bedrijf zet het overleg voort. Een woordvoerder laat weten dat de periode met twee tot drie weken wordt verlengd. 

Greenyard zegt dat er geen definitief besluit kan worden genomen tot het overleg is voltooid. Eerder al liet het bedrijf weten er alles aan te doen om haar personeel te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan in de regio. 

In april motiveerde het bedrijf haar besluit als volgt: "De uitbreiding van de locatie en het team in Kent en de ervaring die hier is opgedaan met het verwerken van grote hoeveelheden fruit heeft ons doen besluiten voor de meest efficiënte manier voor het verpakken en afzetten te kiezen."

Lincolnshirelive.co.uk citeert het bedrijf: "Na een onderzoeksperiode heeft de directie een besluit genomen dat het opereren vanuit twee grote locaties geen voordelen oplevert in een competitieve retailomgeving en zij is daarom van plan de vestiging in Spalding te sluiten. Dit betekent dat BFL het grootste pakstation van Greenyard Fresh zal worden voor het verpakken en afzetten van appelen en peren."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven