Italië: weinig kersen, matige kwaliteit en hoge prijzen

Momenteel zijn er weinig kersen en er is veel vraag, hoewel de kwaliteit niet altijd goed is. Dat bevestigt Salvatore Musso, groothandelaar bij de Ortomercato in Milaan. "De vraag is hoog en midden op de dag is het onmogelijk om nog kersen te vinden."

Retailers doen momenteel geen aankopen meer op de markt, maar ze wenden zich rechtstreeks tot de telers.

Het slechte weer van de afgelopen dagen heeft zijn sporen nagelaten. "Vroeger rassen zijn schaars en in de gebieden waar kersen worden geteeld is veel schade ontstaan. Het Bigarreau ras uit Apulië is bijvoorbeeld erg beschadigd en het slechte weer brengt ook andere rassen in de problemen."

Archieffoto

Telers die gebruik hebben gemaakt van anti-regennetten hebben geen problemen ondervonden als gevolg van het weer. "De regio Veneto doet het iets beter dan verwacht en daardoor zullen er binnenkort meer kersen op de markt komen."

"De prijzen tussen maandag 20 en dinsdag 21 mei waren vrij hoog, gezien de kwaliteit. Kersen van 28-30 mm hebben een prijs van €6,- à €7,- per kilo en die van 26 mm kosten €4,- à €5,- per kilo. De kleine kersen van 22-24 mm variëren van €2,50 tot €3,30 per kilo. Toch zijn er nog veel kersen uit Spanje op de markt en weinig Italiaanse."

 


Publicatiedatum:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven