Opnieuw drugs gevonden in fruitcontainer van De Groot International

Bij het openen van een container dinsdag vonden medewerkers van De Groot Fresh Group in Hedel een lading verdovende middelen tussen het fruit. De aangetroffen lading had een aanzienlijke straatwaarde en dus werd de groothandel door een speciale politie-eenheid bewaakt.

De bewaking was nodig voor het geval eventuele criminelen de gevonden lading wilden oppikken. Inmiddels is de drugs door de politie verwijderd van het terrein van De Groot.

Het is niet de eerste keer dat er drugs wordt aangetroffen in een fruitcontainer van De Groot. Drugscriminelen blijven maar gebruik maken van fruittransporten. Zo werd in mei 2017 12 kilo cocaïne gevonden en vorig jaar werden er vier gewapende mannen opgepakt rond het bedrijf die op zoek waren naar een verstopte lading.

Door deze incidenten bij De Groot werd de bewaking vorig jaar flink opgeschroefd. “Gelukkig is het protocol, wat het bedrijf na eerdere incidenten samen met justitie heeft opgeteld, doeltreffend geweest. Zowel de medewerkers als de bedrijfsvoering is niet in gevaar gekomen,” aldus Ilona de Mooij van De Groot Fresh Group.

Dat drugscriminelen veel gebruik maken van De Groot Fresh Group is vooral door de overzeese routes die het bedrijf gebruikt. Vooral in de routes vanuit Ecuador en Colombia hebben de criminele interesse.

Bron:
De Gelderlander

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven