Marokkaanse druiven

Eerste pitloze witte druiven noordelijk halfrond vanaf deze week beschikbaar

Albafruit is net begonnen aan het importseizoen van Marokkaanse druiven. "Dit jaar zijn wij het eerste bedrijf in Europa dat pitloze witte druiven van de nieuwe oogst van het noordelijk halfrond aanbiedt," vertelt Christophe Ochs van Albafruit. "In Egypte is het seizoen nog niet begonnen."

De pitloze witte druiven zijn van het ras Early Sweet en zijn vanaf deze week verkrijgbaar. "Hierna volgen rode en blauwe druiven en tot slot zullen de witte Victoria-druiven het aanbod compleet maken. Wat betreft smaak springen de blauwe Prima-druiven uit Marokko er dit jaar uit," vervolgt Christophe. Het Marokkaanse druivenseizoen begint veel vroeger dan dat in Frankrijk, Italië en Spanje en eindigt eind juli. 

De Marokkaanse druiven die Albafruit vermarkt

Volgens Christophe ziet de oogst er wat betreft de hoeveelheden en kwaliteit veelbelovend uit. "Ik ben ook optimistisch over de prijzen omdat we in de gunstige positie verkeren als eersten de nieuwe oogst op de markt te kunnen brengen en dit levert altijd betere prijzen op."   

Ontwikkeling pitloze rassen
Over het algemeen is het zo dat pitloze rassen altijd in ontwikkeling zijn. "Er worden vele prachtige rassen getest in Marokko en Frankrijk. Het is ons doel late rassen voor het Franse seizoen te ontwikkelen om het seizoen van september tot november te rekken."

Twee noviteiten in 2019
Albafruit is in het zuidwesten van Frankrijk gevestigd. Het bedrijf vermarkt appelen, kiwi's, pruimen, meloenen en druiven. Albafruit teelt ook appelen en kiwi's op 140 hectare. "Dit jaar zullen we ook Charentais meloenen telen, die vanaf 15 juli tot eind september verkrijgbaar zullen zijn," legt Christophe uit.

De producten van Albafruit zijn overwegend van Franse origine. Buiten het seizoen importeert het bedrijf echter ook meloenen en druiven uit Marokko. "Een andere nieuwigheid is dat we dit jaar starten met de import van Nieuw-Zeelandse Envy appelen in de zomermaanden, zodat we dit ras jaarrond aan kunnen bieden. We telen onze eigen Envy-appelen in Frankrijk."

Albafruit levert clubrassen, zoals Jazz, Envy en Pink Lady, evenals traditionele rassen, waaronder Royal Gala en Braeburn. "We telen ook biologische appelen, zoals Juliet, Pixie en Story."

Het klantenbestand van Albafruit bestaat voornamelijk uit grote Europese retailers en groothandelaren. Om aan alle eisen van haar klanten te voldoen is Albafruit GlobalGAP-. BRC- en IFS-gecertificeerd. 

Het team van Albafruit tijdens Fruit Logistica 2019. Van links naar rechts: Christophe Ochs, Éric Ségur, Dominique Monfraix en Laurent Martinet

Voor meer informatie:  
Albafruit 
+33 5 63 04 60 04
contact@albafruit.fr  
www.albafruit.fr    

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven