Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sham scoort punten met exoten

"Dadels, kruiden en vruchtgroenten vormen momenteel het kernassortiment van het seizoen"

In de Duitse vakhandel richten veel bedrijven zich op een buitenlandse clientèle en buitenlandse afzetmarkten. Zowel gespecialiseerde aanbieders alsook van een compleet assortiment bieden daarbij verse specialiteiten aan die passen bij het seizoen. In Vechta – in het hart van Niedersachsen – is levensmiddelgroothandel en retailer Sham gevestigd. Met een breed assortiment worden voornamelijk Turkse en Arabische klanten bediend, vertelt de heer Umer, in- en verkoper van het bedrijf.

"Sinds november afgelopen jaar bieden we naast ons bestaande assortiment ook een aanvullende selectie aan groenten en fruit aan“, zegt hij. "Vruchtgroenten zoals komkommers en tomaten vormen een belangrijk deel van onze afzet, evenals peterselie. Ook bananen en kropsla worden in relevante hoeveelheden afgezet.“


De hoofdvestiging van Sham bevindt zich in Vechta.

Gangbare voorjaarsspecialiteiten bepalen momenteel de handel bij het bedrijf. Steenfruit, zoals Spaanse abrikozen, maar ook meloenen arriveren momenteel in de opslaghal. "Watermeloenen importeren we uit Griekenland en Marokko. Later in het seizoen zullen we ook Turks steenfruit en Turkse meloenen in ons assortiment opnemen.“


Een blik op het seizoensassortiment: Griekse watermeloenen en vruchtgroenten worden momenteel vlot verkocht.

Breed dadelassortiment
Met de Ramadan worden nu - naast het standaardassortiment – ook dadels uit verschillende herkomstlanden afgenomen. Sham biedt haar klanten onder andere Israëlisch, Iraans, Tunesisch, Libanees en Egyptisch gedroogd fruit aan. "Afhankelijk van de soort en herkomst liggen de kiloprijzen meestal tussen de 4 en 5 euro. De dadels uit Libanon worden het meest verkocht“, zegt de heer Umer afsluitend.

Voor meer informatie:
Sham GmbH
Beim alten Flugplatz 15
49377 Vechta
+49 4441 885 93 59
info@sham-gmbh.de 
www.sham-gmbh.de  

Publicatiedatum: