"We willen jaarrond nieuwe aardappelen leveren"

De toegenomen vraag naar kwaliteitsaardappelen heeft de Spaanse aardappelsector doen opleven. Dat geldt met name voor de sector van nieuwe aardappelen, producten met een optimale kwaliteit in vergelijking met bewaaraardappelen.

Juan Manuel Coello, directeur van het in Valladolid gevestigde Patatas Meléndez, stelt dat de belangrijkste doelstelling van zijn bedrijf is om gedurende het gehele jaar nieuwe aardappelen te kunnen leveren.

Volgen Coello is het huidige aardappelseizoen "uitzonderlijk, zowel wat betreft prijzen als wat betreft rendementen". Er worden zeer hoge opbrengsten verwacht aangezien de weersomstandigheden tijdens de gehele groeicyclus van het gewas erg gunstig waren. Ook op het gebied van prijzen is het een heel goed seizoen, aangezien er noch in Spanje, noch in de rest van Europa veel aardappelen zijn. De prijzen "schommelen tussen de €0,45 en €0,48, hoewel ze variëren afhankelijk van de kwaliteit en de variëteiten", voegt hij toe. Ten slotte geeft de directeur aan dat de prijs van nieuwe aardappelen momenteel een stijgende lijn vertoont.

Bron: agropopular.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven