Nieuwe duurzame sluitclip geïntroduceerd: Eco-Lok

Kwik Lok kondigt de introductie van Eco-Lok aan, een sluitclip die vervaardigd is van duurzame materialen waarmee het bedrijf haar milieu-impact hoopt te beperken. Volgens het bedrijf is de nieuwe Eco-Lok te gebruiken als sluitclip voor consumentenproducten, zoals broden. Het product is gemaakt van het plantaardige biopolymeer NUPlastiQ waarvan bij de productie 20% minder broeikasgassen worden uitgestoten dan bij de productie van standaard plastic sluitclips. Eco-Lok beschikt echter over dezelfde kwaliteitskenmerken als de bestaande Kwik Lok sluitclips. Het product is bovendien geschikt om bedrukt te worden, herbruikbaar, recyclebaar en compatibel met metaaldetectoren.

"Kwik Lok is er trots op met dit nieuwe product het voortouw te nemen naar een duurzamer toekomst terwijl de veiligheids- en kwaliteitsstandaarden behouden blijven," zegt Don Carrell, directeur van Kwik Lok. "Onze klanten vragen om duurzame verpakkingsoplossingen en Eco-Lok is een kwalitatief product dat onze CO2-voetafdruk en die van onzer klanten verkleint." 

Voor de gepatenteerde technologie die BioLogiQ toepast om Eco-Lok te vervaardigen, worden plantaardige koolhydraten, zoals maïs en aardappel, omgezet in NuPlastiQ. Het gebruik van deze 100% natuurlijke, hernieuwbare en plantaardige bron vergt minder brandstof dan de vervaardiging van traditioneel plastic, laat het bedrijf weten. NuPlastiQ draagt bij aan zowel een reductie van de CO2-uitstoot als het totale materiaalverbruik. 

"Met de introductie van Eco-Lok is Kwik Lok weer een stap dichterbij het vervullen van haar belofte om de best mogelijke sluitsystemen te vervaardigen en tegelijk haar milieubelasting te verlagen," zegt Carrell. "We streven ernaar om ons energieverbruik tegen 2025 met 20% verlaagd te hebben."

 

Voor meer informatie:
Karen K Reed
Kwik Lok Corporation
Ph: +1 (509) 853-2708
karenr@kwiklok.com
www.kwiklok.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven