Britse retailer Morrisons introduceert plasticvrije AGF-afdelingen

Het is belangrijk om plastic afval te beperken maar dit is niet eenvoudig. Wanneer je groenten en fruit in de supermarkt koopt, dan eindig je al gauw met een berg wegwerpplastic. 

Morrisons zal vanaf nu echter in een deel van haar winkels starten  met een plasticvrije AGF-afdeling, waar de producten los verkocht en de klant zelf een tas mee kan nemen of gebruik kan maken van een zak van kringlooppapier. De stap volgt op een succesvolle pilot in de de Morrisons-filialen in Skipton, Guiseley en St Ives. In deze winkels nam de hoeveelheid los verkochte groenten en fruit met gemiddeld 40% toe. De retailer hoopt dat dit ook in de overige filialen het geval zal zijn want op deze manier kan er wekelijks naar schatting drie ton plastic bespaard worden. 

Morrisons zal de plasticvrije afdeling en de afdeling met verpakte groenten en fruit naast elkaar plaatsen zodat de klant goed overzicht heeft over de totale AGF-afdeling en kan kiezen voor verpakte of onverpakte producten.

De plasticvrije AGF-afdelingen zullen in de loop van 2019 uitgerold worden naar 60 Morrisons-filialen. Op de afdelingen zijn dagelijkse producten te vinden, zoals wortelen, aardappelen en uien, evenals seizoensproducten. Op de fruit-afdeling zullen onder meer appelen, peren, sinaasappelen, vijgen, kaki's en granaatappelen los worden verkocht. Klanten kunnen hier ook voor het eerst onverpakte bloemkool, witte kool en kastanjechampignons kopen.

 

Bron: metro.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven