Aart Blom Fruitpartners Blom verwacht goed kersenseizoen

Betuwse kersenseizoen van start

Tholen - De volumes zijn er natuurlijk nog niet maar het Betuwse kersenseizoen is al begonnen met kersen uit de kas. Voor Aart Blom van Fruitpartners Blom met een eigen kraam D’n Kerkewaerdt bij de boomgaard is het een sport om de eerste te zijn. Afgelopen vrijdag startte de verkoop en na 5 minuten stopte de eerste klant voor zijn 'deur'. "De kersen die we nu verkopen komen uit de kas en zijn nog duur. Daarom vullen we ze aan met Spaanse kersen." 


Archieffoto Aart Blom

Afhankelijk van het weer verwacht Aart dat de koude kersen over twee weken beschikbaar komen. Grotendeels zal de oogst lokaal worden verkocht, verder zet hij zijn kersen direct af bij supermarkten. Aart verwacht een hele mooie oogst, de nachtvorst in de Betuwe is meegevallen en door het mooie vroege voorjaarsweer hebben de bomen een mooie bloei gehad. De kopers hebben totdat de koude kersen beschikbaar zijn de keus uit Early Rivers, een stevige, grote kersen uit de kas in Varik en Spaanse kersen die Aart bijkoopt. Ook ander zachtfruit als bramen, blauwe bessen, aardbeien en frambozen en bijbehorende streekproducten zijn volop verkrijgbaar in de kraam. 

Het 'kraambezoek' ziet Aart ieder jaar weer stijgen. "De mensen komen niet alleen voor de kersen maar voor beleving. Daarom zetten we daar volop op in. Vorig jaar hadden we een try-out waarbij gasten zelf kersen konden plukken in de boomgaard. Dat was een doorslaand succes. Niet alleen bij Nederlanders maar ook een aantal bussen Chinese toeristen hebben de boomgaard bezocht. Voor dit jaar zijn er al 14 bussen geboekt met bezoekers." Hij heeft inmiddels vergevorderde plannen voor een belevingspark nabij de boomgaard met een streekwinkel, toepasselijke gastronomie met speelelementen ter versterking, gezellige evenementen en natuurlijk goed eten en drinken. Aart hoopt het park volgend seizoen te kunnen openen.

Voor meer informatie:
Fruit Partners Blom
Hooiweg 16
4158 LE Deil
Tel: 0345-651311
aart@fruitpartnersblom.nl  
www.fruitpartnersblom.nl  

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven