Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Residuvrije aardbeien uit Albanië op de markt

De residuvrije aardbei van het Italiaanse Fellini Patrizio is inmiddels verkrijgbaar. "Het is een ras dat is gecertificeerd door de CCPB (controle en certificatie) en we brengen het nu op de markt, " zeggen Emile Fellini en Lamberto Giovanardi.

Emile Fellini en Lamberto Giovanardi

Fellini Patrizio zal starten met de afzet aan de ketens waarmee het samenwerkingsverbanden heeft opgebouwd. De aardbeien zijn van het Albion-ras, geteeld in Albanië in een gebied van 30 hectare. De telers aldaar staan onder beheer van Italiaans management.

De verpakking van het merk Freschissimi van Fellini

"Alle 30 hectare zijn bedekte teelten en dankzij een totaal van 250 hectare is het mogelijk om elk jaar te roteren. Het is dan ook geen toeval dat het bedrijf zoveel mogelijk biologisch werkt. De bodems zijn vruchtbaar en de klimatologische omstandigheden maken het mogelijk om beschermingsmiddelen tot een minimum te beperken. Bovendien zorgt de ventilatie van het gebied ervoor dat schimmelziekten niet aan de orde zijn", zegt Giovanardi.

Foto genomen tijdens de laatste editie van Macfrut

Albion is een Californische ras dat niet in alle gebieden kan worden geteeld, maar in Albanië zijn de omstandigheden ideaal. De belangrijkste kenmerken zijn de hoge gehalte aan droge stof en Brix- graad die hoger is dan het gemiddelde. "Deze twee kenmerken maken de aardbeien erg goed wat betreft geur en smaak", legt Giovanardi uit.

"Onze aardbeien concurreren niet met Italiaanse aardbeien, omdat het anders is en we geen andere voorbeelden kennen van residu vrije aardbeien", concludeert Giovanardi.

Voor meer informatie: 
Fellini Patrizio S.r.L.
Via G. Pascoli, 875
47035 Gambettola (FC) – Italië
Tel.: (+39) 0547 659 777
Fax: (+39) 0547 574 84
Email: emile@fellinipatrizio.it
Email: lamberto@fellinipatrizio.it
Web: www.fellinipatrizio.it

Publicatiedatum: