Kisy, de nieuwe miniwatermeloen van Agroponiente

Samen met Jimbo Fresh introduceert het Spaanse Grupo Agroponiente dit jaar de Kisy: een nieuwe, easypeeler miniwatermeloen met het formaat van een eenpersoons portie, met een gewicht van tussen de 650 en 950 gram.

De Kisy heeft een voortreffelijke smaak: fris en zoet, met een brixwaarde van tien tot elf graden. De grootte van deze watermeloen sluit aan bij nieuwe consumptietrends en de vraag van klanten. Het fruit kan namelijk geconsumeerd worden als een gezonde snack, die makkelijk mee te nemen en eenvoudig te eten is.

Deze watermeloen wordt geteeld in Spanje onder strenge kwaliteitsprotocollen op het gebied van de teelt en verpakking met klimatologische en fytosanitaire controles, controles van de oogstmethodes en van het teelt- en snoeisysteem. De Kisy wordt afgezet tussen april en augustus en de belangrijkste markten zullen het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland en de Verenigde Arabische Emiraten zijn.

Antonio Román, algemeen directeur van Grupo Agroponiente: "Zoals altijd blijft ons bedrijf de vraag op de markt bestuderen om er vervolgens aan te werken hieraan tegemoet te komen. Kisy is het resultaat van dat alles. Het is een product waarmee onze telers met hun gebruikelijke professionaliteit precies datgene bieden waar de markten om vragen als het gaat om dit product: een gemakkelijk te eten watermeloen met een optimale smaak. Wat ons betreft is succes verzekerd".

Bron: grupoagroponiente.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven