Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Dit jaar zal het aanbod van pruimen groter zijn, ondanks de hagel

De Spaanse abrikozenoogst is begonnen met goede oogst en lage prijzen

De abrikozenoogst is op gang gekomen in Badajoz en valt samen met de oogst in andere teeltgebieden als Sevilla en Murcia.  De opbrengsten zijn hoog dankzij een goede bloeitijd. Doordat het aanbod van abrikozen in deze periode zo groot is, raakt de markt verzadigd. De prijzen staan nog meer onder druk dan aan het begin van het vorige seizoen. 

De weersomstandigheden hebben er voor gezorgd dat de oogst van enkele abrikoossoorten in verschillende teeltgebieden samenvalt en er tijdelijk een te groot aanbod is waardoor de prijzen flink gedaald zijn'', vertelt Justo Redondo, directeur van het in Extremadura gevestigde Nogal Fruits. 'We hopen dat binnen ongeveer 15 dagen het  op  de markt beschikbare aanbod zich zal stabiliseren', voegt hij er aan toe.

De pruim is qua volume het belangrijkste fruitgewas in Extremadura. Hoewel de opbrengst vorig jaar zo'n 50 % minder was dan normaal, wordt voor dit jaar, ondanks de hagel, een grotere opbrengst verwacht.' Er zullen dit jaar meer pruimen zijn dan vorig jaar. Echter 15 tot 20 % van het fruit is beschadigd door de hagelstormen en kan niet als eerste klas fruit verkocht worden', merkt de exporteur op. 

Voor meer informatie:

Justo Redondo López

Nogal Fruits

T:+34 927117017

M:+34 639148562

export@nogalfruits.com
www.nogalfruits.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven