Finalisten van Innovatieprijs van United Fresh beurs bekend gemaakt

United Fresh heeft 28 producten geselecteerd als finalisten van de United Fresh Innovation Awards 2019. De finalisten van dit jaar strijden in zeven categorieën om de titel Best New Product tijdens de United Fresh-vakbeurs die van 10 tot 12 juni in Chicago wordt gehouden en waar bezoekers hun stem op de finalisten uit zullen kunnen brengen. 

FreshPlaza presenteert de finalisten voor Best New Fruit product & Best New Vegetable productBest New Field Technology en Best New Indoor Growing Technology. Dit keer stellen we de finalisten in de categorieën Best New Packaging en Best New Packing/Processing Equipment voor:

Beste nieuwe verpakkingen

100% composteerbare verpakking 
Mastronardi Produce - Stand # 10040 
"Sunset is trots een verpakkingslijn te presenteren die geschikt is om thuis gecomposteerd te worden. Dit vergoot de kans dat het topseal en de tray op de juiste manier worden gecomposteerd en stelt consument in staat op het verschil te maken, letterlijk in hun eigen achtertuin.

Brighthouse Organics tomaten-mixverpakking, 226 gram
NatureSweet – Stand # 4027 
"De nieuwe Brighthouse Organics Tomato Medley! is vormgegeven als een mini-kas en bevat smakelijke, biologische snacktomaten in drie verschillende kleuren. De transparante verpakking is recyclebaar. De tomaten van Brighthouse Organics worden op duurzame wijze in kassen geteeld.

Foliegesealde fruitbekers
Del Monte Fresh Produce – 
Stand # 2000
"Del Monte Fresh Produce werkt voortdurend aan de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve verpakkingen voor haar consumenten. De hedendaagse consument is op zoek naar duurzame en recyclebare verpakkingen die ook nog eens gebruiksvriendelijk zijn. Onze nieuwe folie-gesealde fruitbeker komt de productkwaliteit ten goede en zorgt voor een betere consumentenervaring."

Fox Combo stazak
Fox Packaging – Stand # 6012
"Zowel retailers als eindgebruikers zullen profiteren van de voordelen van de Stand-Up Combo zak. Nu het aantal impulsaankopen groeit, zal deze aantrekkelijke stazak zeker in het oog springen bij consumenten. Daarnaast verlengt de verpakking de houdbaarheid, is hij herbruikbaar en recyclebaar."

"Easy Open" zak van Giro
Giro Pack – Stand #10022 
"Het nieuwe, gepatenteerde, "easy Open'-systeem maakt het mogelijk om de verpakking snel en eenvoudig te openen en sluiten. De zak is stevig genoeg om te blijven staan, zelfs na openen. Deze gebruiksvriendelijke verpakking is tevens ademend.

LivingCube - Living Lettuce
Del Fresco Produce  – Stand # 12027 
"De LivingCube is geschikt voor het telen van diverse soorten living lettuce en bladgroenten . We kunnen onze verpakte living lettuce-mix aanpassen aan de wensen van onze retailpartners."

Mix & Match 
Limoneira Company – Stand # 10030 
"In de Mix & Match zak van Limoneira zijn drie citroenrassen verpakt: Classic, Meyer en Pink.  de aantrekkelijke, gebruiksvriendelijke verpakking benadrukt de smaakverschillen tussen de rassen. Meyer is zoet, Classic zuur en Pink scherp van smaak. Consumenten kunnen de code op de zak scannen voor meer informatie en recepten."

Composteerbare trek- en sluit-verpakking 
Naturipe Farms – Stand # 6036 
"Naturipe komt met een gebruiksvriendelijke hersluitbare oplossing voor haar composteerbare Earthcycle-verpakkingen. Deze handige verpakking biedt consumenten een verpakkingsalternatief dat vers zachtfruit beschermt maar tegelijk verspilling en bederf voorkomt. Deze nieuwe milieuvriendelijke verpakking zal de consumentenbeleving ten goede komen."

PlatBioWrap 
The Platinum Packaging Group – 
Stand # 10019
"High barrier papier / folie"

ZIP POP-verpakking van Schur
Schur Star Systems – Stand # 4021 
"De automatisch verpakte Zip-Pop verpakking bestaande uit een zak met twee compartimenten van Schur is een combinatie van een uniek ontwerp en materiaalgebruikt. In het onderste compartiment kan een product in de magnetron worden bereid en het bovenste compartiment bevat smaakmakers die vrijkomen tijdens bereiding van het product." 

Simple Snack 
Mucci Farms – Stand # 9024 
"Simple Snack Simple Pack! Deze 'groene' verpakking is vervaardigd uit karton en 100% recyclebaar folie. Geniet van uw favoriete Mucci-snackgroenten in deze duurzame verpakking.  

Best New Packing/Processing Equipment

Multivac R535 met Geïntegreerde Yamato combinatieweger & vuller 
Multivac – Stand # 6033 
"Een combinatie van de Multivac thermoformer voor het maken van snackverpakkingen van semi-hard folie en een multiheadweger van Yamato met een vuller om de verpakkingscompartimenten te vullen met fruit, groenten, noten of gesneden kaas. De gecombineerde aanpak beperkt voedselveiligheidsrisico's, verbetert de doorvoer en verhoogt de productkwaliteit."

Pouch Bagger 
Fox Solutions – Stand # 6012 
"De Puch Bagger werd speciaal ontworpen om de efficiëntie van verpakkingslijnen te verhogen waarbij de voedselveiligheid voorop staat. De machine wordt op maat gemaakt voor pakstations en zorgt voor een vermindering van de uitvaltijden omdat hij door een servo wordt aangestuurd."

Aardbeienontkroon-systeem/ de-caylx / ontsteel-machine
Atlas Pacific Engineering – Stand # 14011 
"De Atlas Pacific Strawberry Capper (waarop patent is aangevraagd) is ontworpen om snel en efficiënt aardbeien te ontkronen en heeft een capaciteit van 5 vruchten per seconde per lijn. Een machine met 12 lijnen kan dus 2.721 kilo aardbeien per uur verwerken."

Vortex 150
Turatti North America – Stand # 18009 
"Ter ere van het 150-jarig bestaan van Turatti is er een nieuwe centrifuge op de markt gebracht: de Vortex 150. Dit nieuwe model zet de standaard op het gebied van productkwaliteit en hygiëne en combineert een aantal gepatenteerde oplossingen voor optimale prestaties. Een compacte droger met een grote toekomst!

De finalisten van de United Fresh Innovation Awards 2019 zullen tijdens de vakbeurs in Chicago worden gepresenteerd, waarna bezoekers op dinsdag 11 juni de kans krijgen om te stemmen voor hun favoriete nieuwe product. Op woensdag 12 juni zullen de winnaars bekend worden gemaakt in het McCormick Place Convention Center. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven