Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

India: kunstmatig rijpen is erg gevaarlijk en levert flinke boetes op

Mangoverkopers die gepakt worden op het verkopen van fruit dat kunstmatig gerijpt is, moeten de prijs betalen: ze krijgen een boete van € 6.500 of worden gearresteerd, waarschuwt de Food and Drug Administration. 

Dit komt nadat de FDA invallen deed op de Vashi APMC markt (India) op 1 mei, waar ze mango's vonden die met giftige chemicaliën gerijpt waren. Ambtenaren van de FDA zeiden dat ze goed op de mangoverkopers letten. De FDA kreeg klachten binnen van consumenten die ziek werden na het eten van kunstmatig gerijpt fruit. 

Freepressjournal.in beweert dat burgers hun gezondheid op de eerste plaats moeten zetten en voorzichtig moeten zijn met de aanschaf van hun favoriete fruit. De krant waarschuwt dat mango's die met chemicaliën gerijpt zijn duizeligheid, hoofdpijn, verbranding, allergie, overgeven en diarree kunnen veroorzaken om maar een paar verschijnselen te noemen. 

Gezondheidsexperts zeggen dat een mango die met chemicaliën behandeld is de maagwand kan irriteren en het verteringssysteem kan beïnvloeden naast biochemische verschijnselen zoals uitslag, diarree en een opgezette buik. 

Een artikel op thenationonlineng.net  beweert dat het kunstmatig rijpen van AGF zelfs dodelijke gevolgen kan hebben. 

De Federal Competition and Consumer Protection Commission (FCCPC) zei vooral ongerust te zijn over het gebruik van calcium carbide (CaC2) waarmee sinaasappelen en mango's snel gerijpt kunnen worden. 

“Calcium carbide (CaC2) is een chemisch bestanddeel dat arsenicum en fosfor bevat, waarvan wetenschappelijk bewezen is dat het schadelijke carcinogene eigenschappen bezit die in staat zijn serieuze gevolgen te hebben bij het eten ervan."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven