Asepop Velventos over het Griekse perziken- en nectarineseizoen

"Moeilijk met Spanje en Italië concurreren vanwege hun geografische voordeel"

Het Griekse perziken- en nectarineseizoen is wat later begonnen maar de vooruitzichten zijn uitstekend. Dit zegt een Griekse exporteur die dit jaar hoopt door te dringen op de Duitse markt. Dit belooft een hele uitdaging te worden gezien de felle concurrentie van Italië en Spanje. 

De Griekse exporteur Asepop Velventos heeft goede vooruitzichten voor het komende seizoen, zegt Balanis Efthymios, algemeen directeur van Asepop Velventos. “Het seizoen is een dag of tien later begonnen dan vorig jaar maar de oogst ziet er goed uit. We hebben in Griekenland problemen met het weer gehad maar in onze regio, in het noorden en noordwesten, is er geen sprake van schade. Andere regio's werden getroffen door zware regenval en hier zijn de verliezen groot. Het is nu nog te vroeg om te zeggen of dit effect op de prijzen zal hebben. We hopen hier binnenkort een duidelijker beeld van te krijgen."

Zo'n 40% van de producten van Asepop Velventos worden naar Europa en het Midden-Oosten geëxporteerd. "We zijn erin geslaagd om samen te werken met diverse supermarkten in deze regio's en leveren rechtstreeks aan hen. De samenwerking verloopt tot nu toe prima maar we hopen hier binnenkort nog meer supermarkten aan toe te kunnen voegen," left Efthymios uit. "We zouden dit seizoen graag voet aan de grond krijgen op de Duitse markt, evenals op een aantal andere markten in West-Europa. Dit is voor ons echter niet zo eenvoudig omdat ook Spanje en Italië fruit van hoge kwaliteit aanbieden en zij gunstiger gesitueerd zijn ten opzichte van deze markten. Ze kunnen hun producten daarnaast voordeliger naar deze bestemmingen verladen."

Asepop Velventos heeft een druk programma wat betreft de deelname aan vakbeurzen. "We zijn op veel vakbeurzen aanwezig dit jaar. Naast de gebruikelijke evenementen, zoals Fruit Attraction en Fruit Logistica, nemen we dit jaar ook deel aan beurzen in Dubai en Saoedi-Arabië. Onlangs waren we aanwezig op Freskon in Griekenland en Macfrut in Italië. We nodigen iedereen die deze vakbeurzen bezoekt uit om langs te komen in onze stand," zegt Efthymios tot slot.

 

Voor meer informatie:
Balanis Efthymios
Asepop Velventos
T:+30 2464031336
M:+306993549897
Email: asepop@koz.forthnet.gr  
www.asepop.gr


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven