Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fyffes introduceert nieuwe bananenwikkel

Fyffes Ierland heeft een nieuwe, duurzame en volledige recyclebare wikkel voor haar biologische Faitrade-bananen geïntroduceerd in een poging het gebruik van plastic verpakkingsmaterialen te verminderen.

De nieuwe verpakkingsoplossing is het resultaat van ruim achttien maanden onderzoek en ontwikkeling. De wikkel is vervaardigd uit 100% kraft-papier en is een duurzaam alternatief voor de plastic zakken die op grote schaal in de sector worden gebruikt. 

De wikkel is composteerbaar en vervaardigd uit FSC-gecertificeerd karton. De verpakking is met succes in de praktijk getest door een aantal gerenommeerde retailers in Ierland. Dankzij deze nieuwe wikkel zal er naar schatting 5.680 kilo plastic minder gebruikt worden. 

Fyffes benadrukt een aantal belangrijke criteria waaraan voldaan moest worden op het gebied van materiaalkeuze. Het belangrijkst was het feit dat het materiaal recyclebaar, composteerbaar en duurzaam moest zijn en dat het eindproduct van hoge kwaliteit zou zijn en een geschikte basis zou bieden voor het afdrukken van merk- en consumenteninformatie. 

Een andere belangrijke vereiste was dat de kwaliteit van het fruit in tact zou blijven in de verpakking en dat deze bestand was tegen temperatuurverschillen, zoals de tropische hitte in de landen van herkomst en de temperatuur-gecontroleerde omstandigheden tijdens het transport en rijpen. De wikkels worden bedrukt met voedselveilige inkt en de gebruikte lijmstof is op plantaardige basis. De wikkel is bovendien waterbestendig en blijft gedurende de hele toeleveringsketen op zijn plaats. 

Fyffes-marketingmanager Emma Hunt-Duffy: "We zijn blij deze nieuwe recyclebare en composteerbare bananenwikkel te kunnen introduceren. Dit is een belangrijk stap voor het verwezenlijken van onze duurzaamheidsdoelstelling en geeft ons de mogelijkheid om deze boodschap over te brengen aan onze consumenten."

 

Voor meer informatie:

Carolina Garcia 
Fyffes Amérique du Nord Inc. 
media@fyffes-na.com  
www.fyffes.com 

Publicatiedatum: