Egypte: AGF export stijgt tot 2,7 mln ton

Het ministerie van landbouw heeft een rapport uitgebracht waarin staat dat de Egyptische AGF export tot 1,7 mln ton steeg sinds het begin van het nieuwe exportseizoen. 

Hoofd van het Central Department of Agricultural Quarantine van het ministerie van landbouw Ahmed al-Attar benadrukte dat naar de EU werd geëxporteerd volgens de internationale export-eisen, wat bevestigde dat de Egyptische landbouwproducten zonder problemen naar verschillende landen konden worden geëxporteerd. 

Hij legde uit dat het ministerie strikte regels toepast op alle AGF- export om de reputatie van de Egyptische tuinbouwexport hoog te houden. In mei 2018 steeg de AGF export naar verschillende landen tot 288 mln ton.

Egypte is erin geslaagd nieuwe markten voor tuinbouwgewassen in veel landen te openen, vooral in China, de EU en Oost-Azië. Dit komt naast het opheffen van een verbod op Egyptische tuinbouwproducten door verschillende landen, wat volgens minister Abdel Moneim el-Banna de veiligheid van procedures en de kwaliteit van hun gewassen bevestigde. 

Volgens zawya.com steeg de Egyptische citrusexport naar € 449 mln tijdens 2017-2018 in vergelijking met de € 399 mln tijdens 2016-2017. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven