Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"De perenoogst daalt maar de situatie is onder controle"

Peren in Emilia Romagna en Veneto: de opbrengsten dalen, maar de situatie is onder controle. Om een betrouwbaarder beeld van de situatie te krijgen, geeft Opera hierover meer informatie. Opera vertegenwoordigt meer dan een kwart van de nationale productie en is met zijn 6700 hectare verdeeld over 8 provincies de belangrijkste gesprekspartner.

Luca Granata

"Elk jaar, op de kritieke momenten van de periode van de groei, voeren de technici van onze leden systematisch onderzoek uit naar de aantallen en de diameter van het fruit op een groot aantal voorbeeldbomen. Op deze manier kan de volgende oogst zo goed mogelijk worden ingeschat. Uiteraard zijn dit prognoses en in mei is dit nog steeds erg voorbarig, maar op basis van de gegevens die we nu hebben, ramen we een gemiddelde reductie van ongeveer 30% in vergelijking met 2018. Laten we echter enkele verschillen in acht nemen tussen de verschillende rassen", zegt directeur Luca Granata.

Archieffoto

"Voor zomerse rassen zoals Carmen, Williams en Max Red Bartlett geeft de huidige raming een oogst weer die ongeveer vergelijkbaar is met die van 2018, terwijl voor sommige winterrassen, zoals Kaiser en Conference in het bijzonder de geraamde reductie al gemarkeerd is. Ten slotte is voor Abate de geraamde reductie gelijk aan het gemiddelde. Betrouwbare schattingen zijn echter, zoals elk jaar, pas begin juli beschikbaar", zegt Granata.

Archieffoto

Wat Opera betreft, is de huidige schatting van de productievermindering aanzienlijk, maar veel minder uitgesproken dan blijkt uit andere schattingen die de afgelopen dagen circuleerden.

Als we deze aantallen analyseren, kunnen de handelaars die de komende weken aanzienlijk meer peren dan normaal uit landen op het zuidelijk halfrond importeren, risico lopen zichzelf te overtreffen met een overschot aangezien de teelt van Italiaanse zomerperen in 2019 op dit moment niet veel lijkt te verschillen met 2018.

"In de provincie Ferrara bijvoorbeeld hebben we leden met boomgaarden die uitdunnen omdat ze weer teruggaan naar een normale productie. Het was natuurlijk logisch dat de ongunstige klimatologische omstandigheden in de periode na de bloei een wijdverbreid, maar verschillend effect hadden, afhankelijk van het ras, de blootstelling en de pedologische en hygiënische omstandigheden."

Voor meer informatie:
Opera Sca - Società Cooperativa Agricola
Via Bruno Tosarelli, 155
40055 Villanova di Castenaso (BO) - Italië
Tel.: +39 051 780201
Fax: +39 051 6062851 
Email: info@operapera.it 
Web: www.operapera.it 

 

Publicatiedatum: