Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

India neemt veel Goldens af

Europese appelmarkten verkeren nog steeds in onrustig vaarwater

De marketingafdeling van het Italiaanse Assomela besprak de huidige appelmarkt en kwam met een eerste oogstraming van Europese productielanden na de vorst eind april en begin mei.

Het is duidelijk dat de Europese appelmarkt nog steeds onder druk staat met een totale voorraad in Italië van ongeveer 500.000 ton en ook in andere delen van Europa is de voorraad bovengemiddeld.

Hoewel de afzet in Italië in overeenstemming is met de verwachting en volgens planning verloopt, zijn er aanzienlijke verschillen tussen de rassen.

De afzet en de prijzen worden sterk beïnvloed door wat er in de verschillende markten gebeurt. De afzet van Red Delicious bijvoorbeeld verliep in april goed, met meer dan 27.000 ton, vooral door de Indiase markt die dit jaar veel afneemt. Voor Gala maakte de aanhoudende afzet in april het mogelijk om de voorraden te laten slinken en daardoor kon er worden voldaan aan de planning. Ook voor Granny Smith is de afzet regelmatig, evenals voor de onlangs geïntroduceerde clubrassen, waarvoor de prijzen over het algemeen bevredigende niveaus hebben bereikt. De voorraden van Braeburn zijn nog steeds vrij hoog vanwege de grote oogst en voorraden van dit ras in Duitsland. Hierdoor werd er pas mei beroep gedaan op Italiaanse Braeburn appelen. Wat de Golden Delicious betreft, liggen de voorraden in lijn met voorgaande jaren. Voor dit ras is de beschikbaarheid van appelen van goede kwaliteit beperkter dan normaal en de prijzen hebben interessante marges van toename.

Assomela heeft ook een overzicht gemaakt van de situatie in Italië en in andere landen van de Europese Gemeenschap na de aanzienlijke temperatuurdalingen die halverwege april en in de eerste week van mei in veel delen van Oost-Europa en in Italië zijn opgetreden. De vorst in de nacht van 7 op 8 mei, waarbij in bepaalde gebieden de temperatuur daalde naar -3 à -4° C, zal een oogstdaling tot gevolg hebben.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven