Italië: primofiore citroen als een van de weinige beschikbaar

"De citroenen uit Sicilië zijn van goede kwaliteit. We werken voornamelijk met de primofiore citroen, ook omdat er dit jaar minder bianchetto is en er ook weinig verdello wordt verwacht," geeft Ferdinando Vinaccia van La Costiera aan.  Zijn bedrijf is lid van de Limone di Sorrento IGP.

De mindere bloei van andere citroenrassen is te wijten aan het ongunstige weer. "De recente regens, in combinatie met de daling van de temperatuur, zorgden ervoor dat de citroenen niet zo groot werden waardoor er weinig grote maten zijn. We zijn vooral geïnteresseerd in het de maat 3/4, terwijl voor er naar maat 2 minder vraag is. Aan de andere kant zijn de lagere temperaturen positief omdat ze niet alleen de kleur van de citroenen begunstigen, maar zorgen dat niet alle citroenen tegelijkertijd rijpen. Dit is weer gunstig voor de oogst en afzet."

Voor nu is het samenspel tussen vraag en aanbod in evenwicht, ook omdat er nog steeds geen Argentijnse citroenen op de markt zijn. "De verschijnen pas in juni op de markt. Vorig jaar was er veel aanbod uit dit land.

Naast het Siciliaanse gewas heeft La Costiera Campania-citroenen en dit vertegenwoordigt ongeveer 30-35% van het totale aanbod van het bedrijf.

La Costiera exporteert citroenen ook naar Noord-Europa: "We zijn niet aanwezig in Oost-Europa vanwege de sterke concurrentie uit Spanje en Turkije, die hun producten tegen veel lagere prijzen aanbieden."

Ferdinando Vinaccia besluit met een opmerking over import: "In de zomer importeren we citroenen uit Argentinië en Zuid-Afrika, maar dit jaar is dat nog niet zeker vanwege de mogelijke aanwezigheid van Citrus Black Spot

Voor meer informatie:
La Costiera 
Via Pantanello, II Traversa DX
Zona industriale 
04022 Fondi (Latina)
Tel: +39 0771 531807
Fax: +39 0771 537662
Email: limonilacostiera@tiscali.it 
Web: www.la-costiera.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven