Blauwe bessen in milieuvriendelijke verpakking

Volgens een klantonderzoek van NorgesGruppen verwacht de consument dat er de komende jaren steeds meer maatregelen worden genomen om het milieu te sparen. “Dat betekent dat onze benadering van emballage heel anders is dan vijf jaar geleden,” vertelt manager groenten en fruit van NorgesGruppen, Pål Westby. “Zo willen onze klanten geen producten in overbodige verpakkingen. Daarom zijn we nu bezig met de ontwikkeling van betere verpakkingsoplossingen.”

Een voorbeeld van zo’n oplossing is Cevita’s nieuwe verpakking voor blauwe bessen. De oude ronde plastic beker wordt vervangen door een vierkant papieren bakje. Door de vorm kunnen de verpakkingen beter en efficiënter worden vervoerd, zodat er bij transport bijna 50 procent meer blauwe bessen passen in dezelfde ruimte als voorheen. Doordat het tegenwoordig gaat om transport van grote volumes, levert dat een aanzienlijke brandstofbesparing op. Per ton blauwe bessen wordt dan ook 48 procent CO2 bespaard.

Ook het vervangen van plastic door papier geeft duidelijke milieuwinst. In 2018 verwijderden supermarktketens KIWI, MENY, SPAR en Joker in totaal 356 ton plastic van de groenten en fruit in hun winkels.

Bron: www.norgesgruppen.no


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven