Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Wortelen blijven in een papieren verpakking tot wel drie weken vers en knapperig"

"We hadden al in 2017 en 2018 een papieren verpakking voor wortelen in overweging genomen. De uitdaging was echter dat de consumenten de wortelen perse willen zien voor de aankoop", vertelt Hans Grips, directeur van het Duitse bedrijf cartomat Schiefbahn uit Willich-Schiefbahn. "Om dat mogelijk te maken, heeft men eigenlijk een kijkvenster nodig welke met een folie verzegeld wordt. Zulke gemengde verpakkingen zien de grote retailers inmiddels echter niet graag meer." Voor de deskundige is bovendien de volledige recycleerbaarheid van zijn verpakkingsmateriaal heel belangrijk – zo duurde het een tijdje voordat er een complete oplossing gevonden werd. 


Links: de nieuwe papieren verpakking voor wortelen
Rechts: directeur Hans Grips bij de beursstand tijdens de Potato Europa van afgelopen jaar op landgoed Bockerode. 

Na verschillende tests bleek dat de papieren verpakking op zich wezenlijk beter is voor de houdbaarheid van wortelen dan plastic verpakkingen. "De wortelen bleven tot wel drie weken bij kamertemperatuur vers en knapperig." Zo besloot men uiteindelijk een papieren verpakking te ontwikkelen met open venstertjes voor een ideale presentatie en optimale houdbaarheid, die eenvoudig en milieuvriendelijk weer gerecycled kan worden. Het geheim van de houdbaarheid ligt in het materiaal: "Ons papier is door haar langvezelige structuur bijzonder goed in het opnemen van water en reguleert het vocht van de wortelen zeer goed."

Verticale en horizontale verpakking
"Momenteel is er een groot probleem in Duitsland: de verpakkingsbedrijven worden door de handel onder druk gezet om alternatieven voor plastic te vinden – want dat is wat de consument wil." Om op dit probleem in te gaan, biedt cartomat nu haar papieren verpakking aan. Deze is aan de ene kant geschikt voor verticale verpakking, maar aan de andere kant ook voor het verpakken van kleine hoeveelheden in horizontale machines. "We kunnen iedere machine met naar verhouding lage financiële kosten geschikt maken voor het verpakken met ons papier."


De hoofdvestiging van het bedrijf in Willich

Milieuvriendelijke monoverpakking
Plasticvrije verpakkingen zijn een grote trend binnen de Duitse levensmiddelenhandel en veel ketens hebben zichzelf ambitieuze doelen gesteld ter vermijding van plastic. Daardoor zijn er ook deels materialen op de markt gekomen die ten onrechte als recyclebaar zijn aangeduid. "We willen een eerlijke papieren verpakking aanbieden. Met cartoPaper is een dergelijke milieuvriendelijke monoverpakking mogelijk. Tot nu toe zijn we ook wereldwijd de enige aanbieder die een volledig recyclebare oplossing gepresenteerd hebben", zegt Hans afsluitend.

Voor meer informatie:
Hans Grips
cartomat Willich GmbH 
Gewerbepark Stahlwerk Becker
Schmelzerstraße 9, 47877 Willich
Telefoon 0049 - (0)2154 - 818855
Telefax 0049 - (0)2154 - 818871
E-mail: cgrips@cartomat.de 
Website: www.cartomat.de  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven