Lelis, een nieuwe Italiaanse meloen

Geïnspireerd door de Franse taal komt de Italiaanse meloenenspecialist Don Camillo dit jaar met een nieuw merk: Lelis. Het gaat om een meloen die is ontwikkeld door Nunhems (Tiaré ras). Het heeft een gladde, satijnachtige schil en een ivoorkleur. De meloen onderscheidt zich door zijn intense aroma dat tonen van vanille en bloemen bevat. Het ras heeft een goede houdbaarheid en consistentie in de fase na de oogst.

Ettore Cagna (foto hierboven), directeur van Don Camillo: "Wij zijn degene die deze meloen exclusief mogen telen in verschillende Italiaanse gebieden van Sicilië tot Mantova, zodat we er vijf maanden per jaar over kunnen beschikken. Rond 25 mei beginnen we met de oogst van de meloenen in de kas en dit zal doorgaan tot de tweede week van oktober."

Dit jaar was het eerste jaar en er zal een goede hoeveelheid worden geoogst. Dit is bestemd voor zowel de binnenlandse als buitenlandse markten.

"Het is een echte innovatie want het Tiaré ras vertegenwoordigt de evolutie van de zachte meloen in Europa. Naast een klassiek meloenaroma heeft het een suikergehalte van 18-20 graden Brix en de kwaliteit is constant", zegt Ettore.

"Naar mijn mening is de markt klaar om wat meer te betalen voor een meloen van goede kwaliteit. We hebben een speciale verpakking ontwikkeld, geschikt voor 4, 5 of 6 meloenen", concludeert Ettore.


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven