Naar aanleiding van handelsperikelen tussen Mexico en de VS

Vietnam wil Amerikaanse avocadomarkt overnemen

Nu de Amerikaanse president Trump dreigt de grens tussen de VS en Mexico te sluiten, zou dit voor Amerikanen weleens kunnen leiden tot een tekort aan avocado's. Vietnamese ambtenaren laten echter weten dat hun land klaar is voor de export van avocado's naar de Verenigde Staten.

Begin april stegen de avocadoprijzen op de Amerikaanse markt met bijna 50% als gevolg van de mogelijke sluiting van de grens met Mexico, dat goed is voor 80% van de aanvoer van avocado's naar de Amerikaanse markt. Het gevolg was dat verwerkers en groothandelaren grote voorraden van het fruit aanlegden. 

De Verenigde Staten importeerden vorig jaar meer dan 900.000 ton Mexicaanse avocado's ter waarde van bijna €1,8 mld, zo bericht Gro Intelligence. 

Avocado's zouden een goede inkomstenbron voor Vietnam kunnen zijn, laat de regering van het land op haar website weten. In Vietnam neemt de avocadoconsumptie toe, nu de levensstandaard beter wordt. De interesse van binnenlandse afnemers groeit eveneens. 

“Avocado wordt in toenemende mate beschouwd als een kwaliteitsproduct dat geschikt is voor vele toepassingen," zegt Le Van Duc, van het Vietnamese ministerie van Landbouw. "Het areaal dat in Vietnam gewijd is aan de teelt van avocado's groeit dankzij de toenemende vraag."

Deze trend wordt ook aangejaagd door de zwakke koffieprijzen, die voor Vietnamese telers aanleiding zijn om te switchen naar de teelt van andere gewassen, waaronder avocado. 

Bron: theyucatantimes.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven