Japanse drones geven impuls aan tuinbouw Rwanda

De drones, waarover Rwandese telers binnenkort de beschikking krijgen, zal hun kijk op de sector totaal veranderen. Toyota, die deze hightech innovatie zal leveren, zegt dat hun werk hierdoor een stuk gemakkelijker wordt.

"Het is een dure maar ultramoderne technologie. Telers kunnen sproeien en bloemen van de percelen naar het pakstation vervoeren," vertelde Takayuki Kusajima aan Taarifa tijdens de Transform Africa Summit.

"Telers kunnen gewoon over hun akkers lopen met een afstandsbediening om de drone naar de juiste locatie te sturen. De drone kan op één dag een oppervlakte van 24 tot 32 hectare beslaan," vervolgde Takayuki. 

Volgens Takayuki is de drone snel en zeer efficiënt. "De drone kan gebruikt worden om producten van het teeltbedrijf bij het koelhuis af te leveren."

Deze drone zou weleens zeer belangrijk kunnen worden voor de snelgroeiende tuinbouwsector in Rwanda. De sector levert het land momenteel jaarlijks meer dan €93 mln op en het aantal investeerders is fors toegenomen.

In 2016 werkte de Rwandese regering samen met Japanse bedrijven voor het verbeteren van technieken die nodig zijn in de tuinbouw en logistiek.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven