Marcel Verdellen, Satori Holland:

"Iedereen erg op zijn qui-vive in de lime-markt"

Tholen - De prijzen voor limes lagen de afgelopen weken op een goed niveau. "Lange tijd waren de prijzen in de Verenigde Staten op zo'n niveau dat het voor de Mexicanen niet interessant was om limes naar Europa te sturen. Inmiddels vindt er langzaam een wisseling plaats en begint de aanvoer langzaam op gang te komen, waardoor de Brazilianen ook wat zenuwachtiger worden", vertelt Marcel Verdellen van Satori Holland.

"We komen in de limes uit een dramatisch jaar 2018 en ook aan het begin van dit jaar hadden we een hele moeilijke periode met lage prijzen. Hierdoor is iedereen in de limemarkt erg op zijn qui-vive en worden er niet zomaar containers afgestuurd", vertelt Marcel. "De statistieken tonen ook aan dat Brazilië aan het begin van het jaar door de lage prijzen aanzienlijk minder containers heeft verstuurd, pas vanaf week 12 is er wat meer afgestuurd dan voorgaande jaren. De verzendingen vanuit Mexico liggen daarentegen meer op hetzelfde niveau."

"Inmiddels liggen de prijzen weer op een niveau rond de 7 euro en zijn vraag en aanbod goed in verhouding. Andere jaren was er eind mei, begin juni weleens een dipje in de markt, maar de zomer is traditiegetrouw een goede periode voor de verkoop van limes. Zo zien we weer vraag vanuit onder meer Griekenland ontstaan."

Voor meer informatie:
Marcel Verdellen
Satori Holland
T +31 (0)43 458 8200
marcel.verdellen@satori.nl  
www.satori.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven