Amsterdam stemt voor verzelfstandiging havenbedrijf

De gemeenteraad van Amsterdam heeft donderdagavond met een grote meerderheid voor de verzelfstandiging van het gemeentelijk havenbedrijf gestemd. Uiteindelijk waren 37 van de 45 raadsleden voor het loskoppelen van de havendienst uit de gemeentelijke hiërarchie. PvdA, GroenLinks, D66 en VVD steunden het voorstel van het stadsbestuur.

Voorlopig betekent het besluit van de Amsterdamse gemeenteraad nog niet dat de verzelfstandiging van het havenbedrijf kan worden doorgevoerd. Een burgerinitiatief 'Stop de verkoop van de Amsterdamse haven’ heeft voldoende handtekeningen verzameld om een adviserend referendum rond de verzelfstandiging te initiëren. Daardoor is een besluit voorlopig voor een periode van twee maanden opgeschort om het burgerinitiatief voldoende tijd te geven om voldoende steun voor een referendum te verzamelen. Daarvoor zijn 25.000 handtekeningen nodig.

Bron: Nieuwsblad Transport

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.