Week van de Vegetariër in het Verenigd Koninkrijk

Deze week is het in het Verenigd Koninkrijk de Nationale Week van de Vegetariër. De Vegetarian Society roept mensen in heel het land op om te stoppen met het eten van vlees en meer groenten te eten.  

Toegang tot gezonde producten zoals groenten en fruit is enorm belangrijk voor de liefdadigheidsinstellingen die FareShare ondersteunt. "Binnen ons netwerk zien we de vraag naar plantaardige voeding toenemen. Alleen vorig jaar al verdeelde FareShare 886 ton verse groenten en fruit aan liefdadigheidsinstellingen en dat was genoeg voor maar liefst 2.109.556 maaltijden.' 

Noel Hegarty van Monaghan Mushrooms: "We werken nu al bijna twee jaar samen met FareShare en zijn trots op het werk dat zij in het land doen voor mensen in nood."

Fareshare.org.uk citeerde hem als volgt: "Wij van Monaghan Mushrooms zijn blij dat onze overgebleven champignons onder goede doelen in heel het Verenigd Koninkrijk worden verdeeld, zodat er duizenden voedzame maaltijden kunnen worden bereid. We hopen dat onze producten bij zullen dragen aan voedzaamheid en ervoor zorgen dat niemand in dit land met een lege maag naar bed hoeft." 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven