Kameroen: 80% van de aardappelen afkomstig uit westen en noordwesten

In Kameroen worden met name in de westelijke en noordwestelijke regio's aardappelen geteeld, zo blijkt uit gegevens van GIZ-project. Deze twee regio's zijn samen goed voor zo'n 80% van de totale productie. 

De aardappelproductie in het land varieerde de laatste tien jaar tussen de 220.000 en 400.000 ton, afhankelijk van het weer. Dit volume is veel lager dan de één mln ton waar de lokale markt jaarlijks om vraagt. 

Deskundigen zeggen dat een hogere productiviteit wordt belemmerd door het feit dat telers nauwelijks toegang hebben tot voldoende en beter pootgoed. Het traditionele pootmateriaal dat wordt gebruikt, levert opbrengsten van 7 tot 13 ton per hectare op, terwijl beter pootgoed opbrengsten van 20 tot 40 ton per hectare op kan leveren. 

In een poging de productie te verhogen, is het GIZ-project van plan om bedrijven op te zetten voor de productie van beter pootgoed zodat in de jaarlijkse behoefte aan pootgoed, die volgens het ministerie van Landbouw naar schatting 2,4 mln ton bedraagt, zal kunnen worden  voorzien.

Bron: businessincameroon.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven