Italiaanse Besana gaat hazelnoten, amandelen en pistachenoten in Oezbekistan telen

De Italiaanse notenhandelaar Besana breidt voortdurend uit om nieuwe partners te vinden voor de notenteelt. Op 7 mei werd in het hoofdkantoor in Rome een overeenkomst getekend voor de teelt van hazelnoten, amandelen en pistachenoten in Oezbekistan. 

De overeenstemming werd ondertekend door de ambassadeur van Oezbekistan in Italië, Otabek Akbarov, en de directeur van Besana, Pino Calcagni.

Het project zal een areaal van 2.000 hectare gaan beslaan in een heuvelachtige gebied met goede waterreserves. 

Pino Calcagni: "Oezbekistan maakt een periode van sterke ontwikkeling door en werkt aan het differentiëren van haar agrarische sector. Van oudsher stond deze in het teken van de katoenteelt maar tegenwoordig worden er ook andere gewassen geïntroduceerd omdat de kwaliteit van het land na vele jaren van monocultuur is afgenomen en het gewas vatbaarder is geworden voor insecten."

Besana biedt lokale telers een 'turnkey'- ontwikkelingsmodel, adviseert en levert plantmateriaal dat vermeerderd is door gecertificeerde Italiaanse laboratoria (en dus vrij is van virussen) en de mogelijkheid om koopcontracten voor de toekomstige gewassen vast te leggen. 

 

Voor meer informatie: http://www.besanaworld.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven