Nieuw van Agrimola: gepelde en gestoomde kastanjes

Agrimola uit het Italiaanse Casalfiumanese (Bologna), verwerkt jaarlijks 15.000 ton tamme kastanjes en heeft onlangs een nieuw product geïntroduceerd. Het gaat om gepelde en gestoomde kastanjes die zijn verpakt in zakken die de versheid garanderen.

Gedroogde kastanjes

"Het is een van de producten die we het hele jaar door afzetten. Het seizoen van de tamme kastanjes duurt van september tot december, terwijl we met de bewerkte variant het hele jaar door actief zijn. We hebben zes selectielijnen en elf voor de verpakking van alle soorten kastanjes waaronder de bekende BGA Castel del Rio kastanjes", zegt verkoopmanager Alessandro Giannetti.

Agrimola is sponsor van Federico Caricasulo, supersport-categorie motorrijder. Aan de linkerkant Luca Sassi

Agrimola heeft een faciliteit van meer dan 40.000 vierkante meter, waarvan de productie-installatie meer dan 20.000 bezet. Het heeft koelruimtes voor meer dan 15.000 kubieke meter, met statische en drijvende vriestunnels, opslagtanks voor stikstofpuree en sterilisatie-installaties voor fruitmoes.

Gepelde en gestoomde kastanjes

Om de kwaliteit te garanderen, worden verschillende systemen en apparatuur gebruikt zoals optische sorteerders en metaaldetectoren met hoge resolutie.

Het bedrijf is gevestigd in de provincie Bologna, maar is ook aanwezig in Piemonte in Peveragno (Cuneo), in Lazio in Vallerano (Viterbo) en in Campanië in Roccadaspide (Salerno).

"We hebben ook gevriesdroogde kastanjes die worden gebruikt voor energierepen voor atleten. Het hebben van een natuurlijk en veilig gewas als kastanjes, verrijkt met bijvoorbeeld rood fruit, maakt het mogelijk om repen met een hoog voedings- en energievermogen te maken", zegt Giannetti.

Voor meer informatie:
Agrimola
Via G. di Vittorio, 30
40020 Casalfiumanese (Bologna)
Tel.: (+39) 0542.666072
Email: alessandro.giannetti@agrimola.it
Web: www.agrimola.i


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven