Omzet van €281,3 mln

Winst citrushandelaar Martinavarro stijgt 62%

Martinavarro, een in Castellón gevestigde fruithandelaar die onderdeel uitmaakt van de Cítrico Global groep, heeft zijn bedrijfsactiviteiten in Europa verbeterd. De winst van het bedrijf is met 62% toegenomen en de omzet naar €281,3 mln. Een deel van deze vooruitgang is het gevolg van lagere vrachtkosten, die zijn gedaald van €181 tot €169 mln. De groei is echter met name te danken aan een daling van de personeelskosten, die voortvloeit uit de betaling van een aandelentransactie van de onderneming, toen deze toetrad tot Cítrico Global.

Ondanks dat de waarde van de afzet in Spanje afnam, van €101 mln tot €97 mln, slaagde Martinavarro erin zijn export naar EU-landen aanzienlijk toe te laten nemen, van €173,1 mln tot € 178,9 mln. Vooral in het Verenigd Koninkrijk, waar Martinavarro een van de belangrijkste leveranciers van grote supermarktketens is, was er sprake van groei.

De afzet in derde landen vertegenwoordigt een waarde van minder dan €5 mln en nam ook licht af. 

In de zomer van 2017 trad Martinavarro toe tot Cítrico Global, samen met het Miura-fonds en het bedrijf Río Tinto. Een jaar later sloot het in Alicante gevestigde Perales & Ferrer, gespecialiseerd in citroenen, zich aan.

Het bedrijf werd opgericht in de jaren '40 en de huidige bestuurders behoren tot de derde generatie van de oprichters, de families Martinavarro en Ballester.

In het afgelopen seizoen besloot het citrusbedrijf €3,23 mln te besteden aan dividend. Het jaar daarvoor was er geen dividend uitgekeerd.

Bron: expansion.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven