Argentinië exporteert eerste biologische goldkiwi naar Europa

De biologische goldkiwi van de Jintao variëteit heeft zich gepositioneerd op de wereldwijde exportmarkt en zal nu eindelijk ook binnen gaan komen op de Europese markt.

In Argentinië is de teelt van deze zachte kiwi met geel vruchtvlees populair sinds hij werd ontwikkeld in het zuidoosten van Buenos Aires. De teelt van het product neemt gestaag toe in het land.

Nu zal Argentinië voor het eerst biologische goldkiwi naar Europa gaan exporteren. Om de juiste mate van rijpheid te bepalen, evenals andere factoren die van invloed zijn op de uiterlijke eigenschappen van het fruit en om het succes van de handelsmissie te garanderen, biedt het Nationaal Instituut voor Landbouwtechnologie (INTA) technische ondersteuning.

De export wordt aangedreven door de goede prijzen dankzij de gunstige wisselkoers, de toegenomen vraag naar dit fruit in Latijns-Amerika en de uitstekende kwaliteit van de kiwi's die in het zuidoosten van de provincie worden geteeld.

Het INTA lichtte toe dat het Italiaanse consortium KiwiGold samen met Patagonian Fruits Trade, het leidende Argentijnse bedrijf in de export van traditioneel en biologisch fruit, de Jintao kiwi uitsluitend onder het merk Jingold leveren. De kiwi wordt gekenmerkt door zijn gladde en onbehaarde schil en glanzende gele vruchtvlees.

Dit project is een uitdaging, die zal beginnen met een eerste lading van twee containers. Europeanen hebben steeds meer interesse in biologische levensmiddelen en er zijn wereldwijd gezien maar weinig gecertificeerde telers van goldkiwi. Dit levert de gele Jingold kiwi een bijzonder voordelige positie op op de wereldwijde exportmarkt.

Bron: infocampo.com.ar


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven