Amerikanen importeren heetste peper uit Nederland

De import van de zeer hete Carolina reaper naar de VS is begonnen. “Het huidige aanbod van Carolina reapers is stabiel," zegt Allen Demo, hoofd inkoop bij Frieda’s in Los Alamitos, Californië. Hij vertelt dat de pepers uit Nederland komen, waar ze in kassen worden geteeld. "Vergeleken met vorig jaar is de aanvoer vier weken eerder. De pepers hadden een betere start en goede aantallen. Bovendien waren ze ook nog eens tien dagen eerder."

Naast de producten uit Nederland, die tot eind november beschikbaar zijn, kunnen er ook concurrerende, niet-gecertificeerde producten uit Mexico komen, vertelt Demo.

Beschikbaarheid
Reapers worden gezien als zeer hete pepers en hebben een score van 1.569.383-2.200.000 op de schaal van Scoville. Ter vergelijking, andere chilipepers, zoals Scotch Bonnets, scoren ongeveer 100.000-350.000 op deze schaal. "Ze zijn op dit moment de heetste pepers ter wereld. Deze variëteit is een kruising van de Ghost Pepper en de Red Habanero,” zegt Demo. Hij voegt toe dat de pepers een oneven schil hebben met een kenmerkende 'angel' onderaan.

Alex Berkley, verkoopmanager bij Frieda’s, vertelt dat de pepers het goed doen in luxe en grote winkels. "Hoewel deze variëteit erg populair is bij 'foodies' en liefhebbers van hete pepers, is het van belang consumenten voldoende recepten en serveertips te geven," zegt Berkley.

Voor meer informatie: 
Irene Guzman
Frieda's Specialty Produce
Tel: +1 (714) 733-7660
irene.guzman@friedas.com 
www.friedas.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven